Laburisti predstavili listu za gradsko vijeće Grada Slatine

 

laburisti1Jučer su Hrvatski laburisti – Stranka rada u Slatini predstavili listu za Gradsko vijeće grada Slatine i listu za Županijsku skupštinu Virovitčiko-podravske županije.

 

Liste i stranku predstavljaju većinom mladi ljudi bez političke prošlosti koji kažu da imaju dovoljno poštenja, znanja, sposobnosti i odgovornosti za promjene koje nužno očekuju Slatinu i županiju.

 

Nositelj liste za slatinsko Gradsko vijeće je prof. Denis Ostrošić, a županijsku listu nosi Nikola Dengoricija iz Virovitice.

 

Cilj i zadaća Hrvatskih laburista – Stranke rada Slatina je ponovno učiniti Slatinu gradom poželjnim za život svima i stvoriti bolje uvjete i radna mjesta mladim generacijama kako ne bi i dalje odlazili u svijet trbuhom za kruhom, a starijima omogućiti dostojanstven i miran život.

 

Zalažu se za transparentnost rada gradske uprave i kvalitetnije kadroviranje u skladu s aktualnim potrebama i izazovima koji slijede. Žele služiti interesima građana i odgovorno upravljati javnim sredstvima, inzistiraju na stvaranju poduzetničkog inkubatora i stvaranju konkurentnijih uvjeta poslovanja u poduzetničkim zonama, izgradnji bioelektrana, razvoju turističke ponude i kvalitetnijem uređenju grada prema željama građana.

 

laburisti2

 

Na izbore izlaze samostalno, jer kažu da velike koalicije znače i velike kompromise. A kompromisa nema kada su u pitanju radna mjesta i dostojanstven život svakog građanina.

 

Ne podržavaju niti jednog kandidata za gradonačelnika jer smatraju da novi gradonačenik s obzirom na stanje u kojem se grad i gradski proračun nalazi mora biti i sjajan ekonomist i odličan pravnik, ali i izvanredan čarobnjak. Koaliranje s drugim strankama nakon izbora je moguće…

 

Kroz Gradsko vijeće žele mijenjati postojeći sustav odlučivanja koji više neće dozvoliti podizanje velikih kredita i zaduživanje u ime građana, a da prije toga nisu osigurana sredstva za investicije.

 

Hrvatskoj su nužno potrebne i društvene i političke PROMJENE, a ne samo smjena vlasti. Boriti se i izboriti za vlast pod svaku cijenu i zaboraviti da biti na vlasti zapravo znači služiti, a ne poslužiti se, nije ni politički ni ljudski korektno. Vlast mora biti na usluzi biračima, raditi prije svega na zadovoljavanju osnovnih životnih potreba svih. Nažalost,još nema one političke svijesti kojo teže, a to je: odstupi kada si neuspješan, kada su ti građani važni samo u predizborno i izborno doba. Treba prestati sa dirigiranim “svečanim otvaranjima” svega i svačega plaćenim novcem iz proračuna kojeg pune svi građani.

 

Hrvatski laburisti – stranka rada Slatina nude nove ljude i novu politiku i stoga pozivaju građane da iziđu na izbore kako bi zajedno donijeli promjene bez kojih se više ne može.

PRENOSI: slatina.net

Posted in Vijesti.